Image

Vanliga frågor & svar

 • Hur fungerar det?

  Ni ringer till oss och berättar vad ni behöver hjälp med, var ni bor samt när och hur ofta ni vill ha städningen gjord. Under en första provstädning har ni möjlighet att träffa er städare samt städkonsulent och gå igenom era önskemål. Städaren utför arbetet och, om ni är nöjd med resultatet, bokar vi sedan in löpande städning på den tid som vi har reserverat för er med samma städare – varje eller varannan vecka. Städningen löper utan bindningstid. Provstädning debiteras enligt normalt timarvode.

 • Vad kostar det?

  Fröken Ruts timpris för städning är 380 SEK inkl. moms. För privatkunder innebär det en kostnad på 190 SEK/H inkl. moms efter skattereduktion. Avdraget görs direkt på fakturan ifrån oss, och vi begär sedan avdraget belopp ifrån Skatteverket.

 • Tillkommer några avgifter?

  Nej! Ni betalar endast för tiden vi är hos er.

 • Hur betalar jag?

  Fakturering sker i efterskott en gång per månad. Betalningsvillkor är 15 dagar från fakturadatum. Faktura skickas ut kring den 13:e varje månad.

 • Vilken är minsta tiden för en städning?

  Minsta tiden för städning är 2 timmar per tillfälle. Är era utrymmen små eller synnerligt lättstädade, häng fram några skjortor så gör vi vad som hinns med under de 2 timmarna.

 • Hur lång tid tar en städning för Fröken Rut?

  Ett objekt på 75 m2 tar normalt 2,5 timmar att städa, ett objekt på 125 m2 3,5 timmar och ett objekt på 200 m2 4,5 timmar, om den städas varannan vecka. För städning varje vecka krävs normalt mindre tid och för städning var fjärde vecka mer tid. Exakt tid för en städning kan ni dock bara få när vi har genomfört en första provstädning. För att se vilken arbetstid vi uppskattar för just er bostad kan ni även ringa oss.

 • Kan jag boka mer tid än rekommenderad tid?

  Ja, ni kan boka så många timmar ni vill. Städaren arbetar aldrig på ackord, utan arbetar alltid under hela den tid ni har bokat och betalar för. Om ni har bokat mer tid än den vi rekommenderar för er städning eller om det finns tid över för att städningen har gått särskilt snabbt, utför städaren extrauppgifter, såsom tvättning, strykning och skåp och ugn invändigt.

 • Kommer samma städare varje gång?

  Ja, en av fördelarna med Fröken Rut är att vi avtalar att ni får en och samma städare varje gång. Detta medför att ni kan känna er säker och trygg i att ingen annan person får besöka ert hem utan er särskilda tillåtelse. Om er städare exempelvis blir sjuk, kontaktar vi er och låter er välja mellan att få en duktig vikarie, en annan dag eller att avstå från städningen.

 • Tar städaren med sig städmaterial?

  Nej, städaren använder det material som finns hemma hos er. Detta medför att det ytterst är ni som bestämmer vilka städmaterial och rengöringsmedel som får användas i ert hem.

 • Vad behöver jag som kund tänka på inför städning?

  För bästa resultat ber vi er skapa så fria ytor som möjligt, vilket gör att vi kan städa effektivt hos er.

 • Vad ingår i en städning?

  Det ni vill ska ingå, dock utgår vi alltid från vår checklista för hemstäd som ni kan se här. Detta för att ni skall se vad vi gör när vi är hos er samt vem det är som har varit hos er. Städuppgifterna kan ni också variera från gång till gång, vilket underlättas genom att ni kommunicerar era önskemål direkt till er städkonsulent.

 • Vad händer om jag inte är nöjd med städningen?

  Vi har kvalitetsgaranti på städningen. Om ni av någon anledning inte tycker att vi har utfört städningen som vi har kommit överens om, åtgärdar vi det efter era önskemål.

 • Har ni försäkring om någonting skulle gå sönder?

  Ja, Fröken Rut har ansvarsförsäkring hos IF som täcker eventuella skador upp till 10 Mkr.

 • Kan ni lämna referensnamn på kunder?

  Ja, ni kan få namn på kunder som vi regelbundet städar för. Samtidigt ber vi er att visa förståelse för att kunder helst inte vill bli uppringda av blivande kunder alltför ofta. Känner ni er tveksam, rekommenderar vi istället en provstädning utan förpliktelser. Ni är också välkommen att läsa våra många rekommendationer från våra kunder under referenser.

 • Hur fungerar RUT avdraget?

  RUT-avdraget är en skattelättnad som innebär att du som kund bara betalar hälften av vad tjänsten kostar. Du kan få upp till 50 000 kronor i skattereduktion per person. När arbetet är utfört begär företaget resten av arbetsersättningen av Skatteverket. Har ni som kund inte rätt att utnyttja er av RUT avdraget måste ni upplysa oss om detta. Skulle det senare visa sig att ni inte har rätt till avdrag så kommer ni bli fakturerade resterande kostnad som vi tidigare dragit av. Företaget du anlitar måste inneha F-skattsedel, detta har givetvis Fröken Rut.

Lämna ert telefonnummer &
e-post så återkommer vi snarast!

Jag har läst och godkänner Fröken Rut's Sekretesspolicy

Gillar du kakor?

För att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats placerar vi
ovanligt vanliga cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår